Oscarový týden

Letošní Oscarový týden se v Kině Sféra uskuteční tradičně v týdnu před předáváním cen, které letos připadá na neděli 10/3. Přehlídka nabídne celkem šest snímků, které hlasitě promluví do oscarového klání.

více

Z univerzity do kriminálu. Turnovské divadlo uvede příběh jedné nenapravitelné ženy

Abonentní divadlo+ přiveze do srdce Českého ráje inscenaci divadelního spolku JEDL. Autorská hra scénáristky Lucie Trmíkové vypráví životní příběh profesorky, archeoložky, kunsthistoričky a učitelky Růženy Vackové, která strávila v komunistickém kriminále mnoho dlouhých let.

více

Filmaři hledají komparzisty do životopisné série Iveta

Na konci ledna se v prostorách turnovské Střelnice bude natáčet pokračování životopisné minisérie Iveta režiséra Michala Samira. Filmaři pro tuto příležitost hledají zhruba stovku komparzistů do rolí novinářů a návštěvníků koncertu.

více

Darujte pod stromeček kulturu

Nevíte, čím letos potěšit své blízké? Darujte jim kulturní zážitek. Nabízíme vám hned několik variant dárkových poukazů, kterými zaručeně potěšíte. A pokud je vám Turnov a jeho kulturní scéna blízká, máme pro vás novinku v podobě dárkových předmětů i oblečení, které vám umožní sdělit celému světu, že Turnov je vaším milovaným domovem.

více

Abonentní divadlo+ nabídne nevšední zážitky

Program turnovského divadla je bohatý a pestrý, nabízí klasickou abonentní řadu, ochotnická představení i oblíbené komedie známých divadelních společností, a také představení pro děti, školy a školky. Letošní divadelní sezóna bude ale ještě mnohem pestřejší: experimentálně jsme ji totiž obohatili čtveřicí výjimečných představení, které opět o něco dále rozšiřují možnosti toho, co lze v našem divadle vidět a zažít.

více

Hudební skladatel Marco Rosano míří do Turnova

Tradiční cyklus Turnovských hudebních večerů si pro Turnovany připravil hudebně i vizuálně podmanivou lahůdku. Pěvecké Duo KCHUN a taneční skupina Dekkadancers přivážejí Stabat Mater italského skladatele Marca Rosana, který představení navíc osobně uvede.

více

Filmový víkend přilákal stovky filmových nadšenců

Filmový víkend je dlouholetou tradicí turnovského letního kina. Letošními trháky dvounočního filmového maratonu byly hlavně aktuální letní novinky Barbie a Oppenheimer. Areál letního kina dostal tematickou výzdobu a pořadatelé oblékli kostýmy. Vedle balónků nechyběl atomový výbuch nebo třeba stánek Barbieland.

více

Prodej vstupenek na novou sezónu zahájen

V pátek 1. září se naplno spustil prodej vstupenek na všechna již naplánovaná představení. Jedná se o divadla dvou abonentních řad, Turnovské hudební večery, Cestovatelské kluby, záznamy baletů a oper na plátně kina i všechny dětské sobotní pohádky.  

více

Seznamte se s nabídkou nadcházející kulturní sezóny

Kulturní centrum Turnov představuje katalog nové kulturní sezóny 2023/2024 a v něm několik zajímavých novinek. Nejdůležitější změnou oproti sezóně minulé je fakt, že se vrací abonentní divadla, a to hned ve dvou řadách.

více

Kultura Turnov: nový průvodce turnovskou scénou

Kulturní centrum Turnov představuje po devíti letech nový vizuální styl a novou značku, díky níž bude orientace v jeho nabídce snazší a přehlednější.

více
1 2